Ενός καιρού σιγή | Εικαστική έκθεση διερευνά τη σχέση αστικού τοπίου, χρόνου και ανθρώπου

Posted · Add Comment

Φωτό, Έργο του εικαστικού Φώτη Κλογέρη

 

Οι επιμελητές Πάρης Καπράλος και Γιώργος Μοσχοβίτης σε συνεργασία με  εικαστικούς καλλιτέχνες  σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση “Ενός καιρού σιγή”, η οποία παρουσιάζεται με φυσική παρουσία στην αίθουσα τέχνης των Αθηνών Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο), και, παράλληλα, διαδικτυακά, διαθέσιμη διεθνώς στη διεύθυνση artgrid.gr.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 ώρες 17:00 – 21:00 για λόγους αποφυγής συνωστισμού,  ενώ ο χώρος τέχνης θα τηρήσει όλα  τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας που επιβάλει η Πολιτεία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίου, φωτογραφίας, κολλάζ, επιτοίχιες κατασκευές και ψηφιακής τέχνης.

Ο κ. Καπράλος επισημαίνει στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης «Ενόσω συνομολογούμε ότι κάθε γενιά συμβάλει με τα επιτεύγματα της στο ανθρώπινο έπος, ξεχνάμε ότι παράλληλα εγγράφει τις οδύνες και τις ελπίδες της στην επόμενη γενιά, αποτυπώνει τη καθημερινότητα στις πόλεις της, και εναποθέτει τη μεταφυσική της στην Τέχνη της. Την Generation X, ακολούθησαν οι Millennials, ήδη ενηλικιώνεται η Generation Z, και αναρωτιόμαστε αν πρέπει να μετονομάσουμε τη Generation Alpha σε Generation Covid. Κατόπιν της τέχνης του 20ού αιώνα, τη νέα πραγματικότητα κάθε γενιάς απεικονίζουν η αστική μητρόπολη, η ανθρώπινη μορφή στη «νέα τέχνη», και μη αφαιρετική σύλληψη του κόσμου. Ο άνθρωπος που εγγράφεται στον χώρο και στα πράγματα ενώ πλέον έχει διαγραφεί από τον χρόνο, στην πόλη γίνεται το μνημείο του σήμερα, ενώ το σήμερα διαρκεί. Η ανθρώπινη μορφή συνδιαλέγεται εντονότερα με το ανεκπλήρωτο, την ανάμνηση και την ελπίδα. Ο πανδημικός χρόνος αποτυπώνεται συχνά στον δημόσιο λόγο ως αναγκαστική παύση, διάλειμμα, κενό, απώλεια: ένα μη-πράγμα. Η Τέχνη είναι καμιά φορά μονόδρομος στην αποτύπωση των πιο δύσκολων πραγμάτων: στο πεδίο του ενδιαφέροντος της, ενός καιρού σιγή μπορεί να είναι η δυνατότερη κραυγή».

Συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Foti Kllogjeri, Fabiano Micocci, Χαρά Σαΐτη, Ανδρέας Χαρκιολάκης, Σίλια Γιακαμόζη, Γιάννης Στεμπίλης, Ελένη Νικολακοπούλου, Μπάμπης Πυλαρινός, Άννα Ζουμπουλίδου, Μαρία Σκούρτα, Ειρήνη Ολυμπίου, Χρύσα Παπανδρίκου, Κυβέλη Ζαχαρίου, Μυρτώ Τραπατσέλη, Κατερίνα Μηλιαράκη, Μαρία Γραμματικού, Χαρά Μπογιατζή, Σπύρος Ρωμάνος, Άννα Γκιώτη

Ώρες / Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11:00 – 18:00, Πέμπτη 12:00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15:00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγός Φωτογράφισης

Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr