« Μία κάλπη για την Τέχνη » Εικαστική ομαδική δράση – έκθεση

Posted · Add Comment

φωτογραφία Λεπτομέρεια από έργο του Αστέριου Τόρη

 

Η Chili Art Gallery σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της πρωτότυπης δράσης « Μία κάλπη για την Τέχνη »  την Πέμπτη 11 Μαΐου  και ώρες 7 μ.μ. έως 10 μ.μ.

Συμμετέχουν οι :

Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Ματίνα Γεωργά, Αθανασία Γιαξίδου, Κατερίνα Δημητριάδου,

Ελισάβετ Διονυσοπούλου,  Μαρίνα Κοράκη, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρκέλλα Κουφουδάκη, Θανάσης Μπερούτσος, Σπύρος Πανουργιάς, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου,

Δημήτρης Παπαστάμος, Βασίλης Σολιδάκης, Δημήτρης Χρυσικόπουλος,

Gilda Frumkin, Paschalis, Asterios TORIS.

 

Η δράση-έκθεση προτρέπει τους επισκέπτες να  προσεγγίσουν κάθε έργο που εκτίθεται με το προσωπικό αντιληπτικό κριτήριό τους ώστε να επιλέξουν και να ψηφίσουν τελικά για αυτό, που ταιριάζει περισσότερο στην εικαστική τους ανάγνωση και αισθητική τους. Για το λόγο αυτό, δόθηκε και στους καλλιτέχνες η δυνατότητα της ελεύθερης πρότασης των έργων που θα εκθέσουν ώστε χωρίς συγκεκριμένο θέμα, να παρουσιαστούν ποικίλες τεχνοτροπίες, χρωματικές παλέτες, θέματα και διαστάσεις έργων.

Στο χώρο θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευαστικής γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας και design.

Από τη μία, το φιλότεχνο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει επιλεγμένα έργα και να δραπετεύσει για λίγο με όχημα την Τέχνη από το κλίμα της ανταγωνιστικής προεκλογικής περιόδου, από την άλλη οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν και πάλι με το κοινό εκθέτοντας τα έργα τους.

Η ιδέα της δράσης γεννήθηκε πρόσφατα, ενάμιση μήνα πριν τα εγκαίνιά της, όπως λέμε… «ιδέα της τελευταίας στιγμής» και αμέσως έγινε αποδεκτή από τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες, αποδεικνύοντας τη διάθεση συνεργατικότητας και συλλογικότητας όλων των συντελεστών της.

 

Η διαδικασία: Στην «κάλπη» που θα βρίσκεται εντός της αίθουσας, οι φιλότεχνοι επισκέπτες θα μπορέσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, να «ψηφίσουν» το έργο που τους άρεσε περισσότερο. Για όσους από τους επισκέπτες συμμετέχουν ψηφίζοντας, θα ακολουθήσει μία κλήρωση  όπου ο τυχερός νικητής που θα κληρωθεί, θα λάβει δώρο ένα υπογεγραμμένο μοναδικό έργο. (*)

(*) Ο νικητής θα επιλέξει από την ενότητα Phenomena by TORIS, έργο της αρεσκείας του,   το οποίο θα παραχθεί σε διάσταση 80×120 cm, σε UV direct print σε Dibond.   

www.torisasterios.gr

 Concept: Αθανάσιος Θεοτόκης, σύμβουλος Καλών Τεχνών

Βοηθός συντονισμού: Ολυμπία Θεοτόκη, σπ. Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου.

 

Διάρκεια έκθεσης:   11-20 Μαΐου 2023

 

Ωράριο:  Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00.

Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά.

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Χορηγός Φωτογράφισης των εγκαινίων

Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr