Μιχάλης Ο.Γιακουμάκης, Προσωπικά Όνειρα και Συλλογικοί Εφιάλτες

Posted · Add Comment

H Chili Art Gallery και ο ζωγράφος Μιχάλης Οδυσσέας Γιακουμάκης σας προσκαλούν στην ατομική έκθεση με τίτλο Προσωπικά Όνειρα και Συλλογικοί Εφιάλτες.

Μια έκθεση παραστατικής, συμβολικής ζωγραφικής, όπου τα προσωπικά όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες του καλλιτέχνη συγκρούονται με τους εφιάλτες που μας προξενεί, σε συλλογικό επίπεδο, η ζωή στον νεο-φιλελεύθερο παράδεισο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο Μιχάλης Οδυσσέας Γιακουμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Scuola Libera Del Nudo της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην Napoli της Ιταλίας και πήρε πτυχίο Γεωλογικών Επιστημών από το πανεπιστήμιο της ίδιας πόλης. Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. Επιμορφώθηκε μαθαίνοντας Sumi-e[1], Κόμικ, Χαρακτική, Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία και Γραφιστική.

Εργάστηκε σαν γεωλόγος, μηχανικός υπολογιστών και ζωγράφος ως το 2003, όταν αποφάσισε να αφιερωθεί αποκλειστικά στην Ζωγραφική. Έκτοτε ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται σαν ζωγράφος, εικονογράφος, συγγραφέας Φανταστικής Λογοτεχνίας και δάσκαλος Ζωγραφικής.

Είναι τακτικό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Ίδρυσε την “Εταιρεία Ρομαντικοί Ανώνυμοι”, Αθηναϊκό τμήμα της κίνησης καλλιτεχνών “Stuckism International”.

Συγγράφει και εικονογραφεί δύο σειρές Φανταστικής Λογοτεχνίας: “Τα Χρονικά του Αρχιπελάγους” και “Τα Χρονικά της Δύσης”.

Η ζωγραφική δουλειά του έχει, έως τώρα, παρουσιαστεί σε οκτώ ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στα Κύθηρα, και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στο Μονρεάλ, στη Λευκωσία, στο Λονδίνο, στη Ρώμη, στο Αμβούργο, στο Λίβερπουλ, στην Φλωρεντία και στην Αθήνα.

Τα έργα του είναι Συμβολιστικά με πολλές αναφορές στο Διεθνοποιημένο Γοτθικό, στην Ιταλική Αναγέννηση, στους Φλαμανδούς και Γερμανούς “Πριμιτίφ”, στο Ιαπωνικό Sumi-e, στην Βιεννέζικη “Απόσχιση”, στην “Νέα Αντικειμενικότητα” του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού, στον Σουρεαλισμό και σε μερικές σχολές του Ευρωπαϊκού Κόμικ.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Στα εγκαίνια θα παρουσιάσουν την έκθεση ο καθηγητής εκπαιδευτικής ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάννης Παπαμιχαήλ και ο καλλιτέχνης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30-19.00, Σάββατο 12.00-16.00, Κυριακή κλειστά

www.chiliart.gr, info@chiliart.gr

[1]   Ιαπωνική παραδοσιακή μονοχρωματική ζωγραφική με μελάνι σε ρυζόχαρτο. Χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικό εικαστικό λεξιλόγιο.

https://www.youtube.com/watch?v=apcGN-z3z6w&feature=youtu.be&a

Previous Image
Next Image

info heading

info content