Ιρίνα Καλιντζάκη

Posted · Add Comment

Η Ιρίνα Καλιντζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στην École Spéciale d’Architecture στο Παρίσι και αργότερα στο College of Environmental Design του California State Polytechnic University, U.S.A. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Institut des Études Théâtrales του πανεπιστημίου της Sorbonne στο Παρίσι με κατεύθυνση τη σκηνογραφία και το θεατρικό χώρο γενικότερα. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε αρκετά εικαστικά και θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια στο Παρίσι και στο Λος Άντζελες.

Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτων, interior designer και σκηνογράφος σε Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο και Αμερική, ενώ ασχολείται επαγγελματικά ήδη πολλά χρόνια με το σχεδιασμό και τη δημιουργία κοσμημάτων, επίπλων και άλλων εικαστικών ή χρηστικών αντικειμένων, μέσα από συνεχείς πειραματισμούς με διαφορετικά υλικά.

Ατομικές εκθέσεις:
2011: “Luxury? Oh! Let them eat cake…”, jewelry/wearable installations, Chili Art Gallery, Θησείο
2003: “Wired”, φωτεινά σινιάλα/φωτιστικά, Φολέγανδρος

Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και τη Γαλλία με κοσμήματα και εικαστικές κατασκευές.

Μέρος της δουλειάς της περιλαμβάνεται στην έκδοση “Smart art in Greece II”, εκδόσεις Ελιά 2012. Δημιουργίες της διατίθενται στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και σε επιλεγμένα καταστήματα κοσμημάτων και αντικειμένων τέχνης.