«Οι Άγιοι Φόβοι μου» Δημήτρης Κουκλάκης

Posted · Add Comment

«…Τα έργα μου τα δουλεύω με σίδερο και μπρούντζο, σε μια αίσθηση «αφηρημένου ρεαλισμού», μία «τέχνη» στιβαρά εφαρμοσμένη προκειμένου να μπορεί κάποιος να χτίσει συναισθήματα και όνειρα… Τα έργα αυτά, γρίφοι… μικρά αινίγματα, παίζουν με το φως… το σκοτεινό φως. Το φως, λοιπόν, φωτεινό, εκτυφλωτικό, ερμηνευτικό. Κι εγώ να προσπαθώ να συλλαβίσω, να αποκρυπτογραφήσω, να ερμηνεύσω αυτό το φως… αυτό το σκοτεινό φως… το φως όμως πάντα», έγραφε ο γλύπτης Δημήτρης Κουκλάκης πριν από 6 χρόνια όταν παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery.

Τώρα, εν έτει 2020 επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» για να φωτίσει, στην τρίτη του ατομική έκθεση, τους «Άγιους Φόβους» μας, σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση με έργα μεγάλων διαστάσεων, «οπλισμένα» με έννοιες αρχετυπικές…ο Έρωτας, ο Θάνατος, ο Φόβος, η Προδοσία, ο Φθόνος, η Επιθυμία είναι ξόανα, σύμβολα των αιώνιων φόβων των ανθρώπων, που σμίλεψε ο Δημήτρης στον μακαριανό πωρόλιθο και στα ξύλα, τα οποία έχει ντύσει περίτεχνα με μπρούντζο.

Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 8μμ και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Η  Chili Art Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης  Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.30 – 18.00, Σάββατο 11.00 – 15.00 με Ελεύθερη  Είσοδο για το κοινό.

Χορηγός Φωτογράφισης: Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Previous Image
Next Image

info heading

info content